Bijeenkomst informatie over erfrecht, 21 februari 2019

Tini opent deze avond met een woord van welkom voor alle aanwezigen. Buiten de leden zijn ook diverse echtgenoten aanwezig. Deze avond heeft het onderwerp “erfrecht” en is natuurlijk heel interessant en wellicht kunnen alle aanwezigen er iets van opsteken. Ook kunnen alle leden zich intekenen voor een uitstapje naar het Westfries museum in Hoorn 27 maart en  voor het jaarlijkse uitje op 18 mei.

Anne Sophie Bakker en Sam Hoek-Spaan, beiden kandidaat-notarissen van notariskantoor Mantel en Overtoom, geven ons informatie over het erfrecht. Wat is belangrijk, hoe kun je het voor jezelf en je nabestaande het best mogelijk regelen? Wat zijn de factoren waar je rekening mee moet houden bij het erfrecht? En waarom is het zo belangrijk om alles goed te regelen? Vanuit de aanwezigen komen diverse vragen, welke de dames met een goed onderbouwde uitleg weten te beantwoorden. Het is heel veel informatie, maar allemaal duidelijk en met behulp van sheets goed uitgelegd.

Na de pauze komt het levenstestament ter sprake. Veel mensen hebben dit niet geregeld, toch wordt het voor iedereen duidelijk waarom dit zo belangrijk is. De avond vliegt voorbij en het was interessant en zeker de moeite waard. Ik denk dat de notaris wat extra werk zal hebben de komende dagen.

Tini bedankt Anne Sophie en Sam voor hun duidelijke uitleg met mooie bloemen en chocola voor op het kantoor. Alle aanwezigen worden bedankt voor hun komst en met informatiefolders gaat iedereen weer naar huis met veel stof tot nadenken.