Bijeenkomst Kerstviering Vrouwen Samen verder, 19 december 2019

Deze avond wordt geheel verzorgd door eigen leden. In een sfeervol versierde zaal worden we verrast met gitaar/kerstmuziek door Willy Meisner met haar kleindochters Tessa en Michelle.

Marry verwelkomt iedereen.

Het is een bijzondere avond want Josien Bakker en Co Butter zijn begin volgend jaar 60 jaar lid en dat wilden we deze avond niet ongemerkt voorbij laten gaan. Beiden kregen een presentje en bloemen. Omdat Josien deze dag ook 60 jaar getrouwd is, heeft het bestuur haar ’s morgens een bezoekje gebracht.

Deze avond was er een gelegenheids kerstzangkoor onder leiding van Jannie van der Gulik. En zo zongen Wilma, Eugenie, Anja, Corrie, Lian, Dita en Anja prachtige, meerstemmige kerstliedjes en mochten we allen enkele liedjes meezingen voor het fijne kerstgevoel. Tweemaal hebben de dames een prachtig optreden gegeven. En kregen zij als dank voor hun medewerking een cadeautje.

Daarna speelden we een nostalgisch Bing/Kien spel. Marry haar moeder was vroeger bestuurlijk erg actief in regio Wognum (helaas is zij al in 1982 overleden) en zij had het spel van hout laten vervaardigen en de getallen zelf op de houten bordjes geschreven. Enkele jaren terug kreeg Marry de houten koffer met het spel in haar bezit en het bleek nog compleet. Er zat  een kaartje bij hoe er met het spel omgegaan moest worden. Daarom erg leuk om dit op deze avond te spelen. We kregen allemaal een krijtje om de cijfers aan te kruisen. Vervolgens leest Marian een kerstverhaal voor waarin alle cijfers benoemd worden en zo gingen meerdere dames die Bingo/Kien hadden met leuke prijzen naar huis. (Het Kienspel kan uitgeleend worden).

Daarna is de presentatie van ons nieuw programmaboekje. Op het kaft is een prachtige afbeelding, geschilderd door José Brugman.

De drank en hapjes zijn deze avond verzorgd door Sebastiaan en Silvia.

Marian sluit de avond af met een kerstgedicht. Het was een sfeervolle avond.