Van de reiscommissie, verslag excursie Westfries Museum, 27 maart 2019

Op woensdag 27 maart zijn we naar het Westfries Museum in Hoorn geweest. We gingen met een groep van 13 vrouwen op de fiets uit Hauwert, want het weer werkte goed mee.

Daar aangekomen kregen we een interessante rondleiding. Allereerst keken we naar de schuttersstukken van Rotius, die niet onder doen voor de echte Nachtwacht in het Rijksmuseum. Er werd gewezen op een geschilderde laars die altijd naar je toewijst, ongeacht de plek waar je in de kamer staat. Wat indruk maakte waren de schilderijen die jaren weg zijn geweest na de roof in het museum.
Gelukkig hebben ze die weer heel mooi kunnen restaureren. Alleen jammer dat er nog steeds 19 schilderijen spoorloos zijn. Er blijft nog steeds hoop dat ze zullen terugkeren.

Een grappige onderbreking was de Virtual Reality. Met de bril op kregen we een tour door de stad en voeren we mee op een schip. Het is een bijzonder museum, zo vol rijke historie. Toevallig kwam er vorige week een boekje in de deur over Hoorn, de stad van de Gouden Eeuw. Dat vult heel mooi aan!

Als afsluiting hebben we aan de overkant van het museum met zijn allen koffie en thee gedronken en fietsten we weer fijn naar huis. Het was een hele mooie middag!